Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Direkte meddelelser lige ved hånden med Simatic Notifier

15. marts 2019

Vi oplever ofte, at alarmer og meddelelser fra maskiner ses via lystårne eller på HMI-paneler i produktionen. Udfordringen er, at det kan være svært at vide, hvem der skal reagere på disse, ofte med ærgrelse om, at man måske er gået forgæves. Det kunne jo være, at kollegaen, der var i nærheden, allerede havde taget action og ordnet sagen.

Men det er slut nu. Med Simatic Notifier kan vi hente alarmer og events direkte fra Simatic-controlleren og sende disse ud til din arm. De lander nemlig i dit smartwatch.

Simatic Notifier kan bl.a. arbejde med grupper. Det betyder, at beskeder kan sendes til en hel gruppe, fx at der skal fyldes materialer på en maskine. Når én i gruppen kvitterer med, at han har påtaget sig opgaven, så får resten af gruppen automatisk besked via deres smartwatch. Opsætning af brugere og events foregår via webinterface i serveren. Her tilknyttes tags fra de forskellige PLC’er i systemet, og det bestemmes, hvor meddelelser skal vises. Serveren sørger herefter for – via et event – at sende besked til de valgte devices og samtidig synkronisere kvitteringer mellem devices og den tilknyttede controller.


Kim Meyer-Jacobsen 

 kim.meyer-jacobsen@siemens.com