Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

3VA maksimalafbrydere

17. december 2018

Læs om 3VA seriens mange styrker

Du kan her læse om produktnyheder inden for 3VA serien samt nye værktøjer, som gør konfiguration og dokumentation lettere.

Selektivitets tabeller

Da 3VA maksimalafbrydere ofte indgår i applikationer med andre komponenter, er koordinationstabeller en vigtig del af dokumentationen. Koordinationstabeller er en generel betegnelse og for 3VA maksimalafbrydere er det primært selektivitets- og back-up tabeller som er vigtige.

Selektivitetstabeller med 3VA-serien findes i kombination med mange forskellige komponenter lige fra 5SY automatsikringer til 3WL air circuit breakers. Husk på, at selektivitetstabeller ikke giver den fulde sandhed, men en indikation af om selektivitet er mulig at opnå. For maksimalafbrydere gælder stadig at de skal indstilles korrekt for at opnå den ønskede selektivitet. Vores gratis software Simaris Design kan hjælpe med at dokumentere dette.

Modsat selektivitetstabeller findes også back-up tabeller, altså tabeller som angiver, hvordan to eller flere komponenter kan ”hjælpe” hinanden til en højere kortslutningsbrydeevne. Dette findes naturligvis også mellem 3VA-serien og vores automatsikringer.

Som noget nyt har vi nu også back-up tabeller, hvor vores 5SV3 fejlstrømsafbrydere indgår. Det er tabeller, hvor der er monteret en 3VA maksimalafbryder foran fejlstrømsafbryderen og 5SY automatsikringer efter.


Udvidelse af 3VA1 serien

3VA1 serien af maksimalafbrydere henvender sig til den simple applikation, hvor der er behov for installationsbeskyttelse og ikke krav til f.eks. måling, kommunikation eller avanceret selektivitet.

Serien findes kun med termo-magnetiske overstrømsrelæer, altså grundlæggende overbelastnings- og kortslutningsbeskyttelse, serien er nu blevet udvidet, så den går fra 16A til 630A.

3VA1 serien er ikke optimeret til selektivitet, men det er stadig muligt at opnå total selektivitet til f.eks. automatsikringer og kombiafbrydere. Ligeledes kan 3VA1 serien op til 250A bruges til at yde back-up beskyttelse af automatsikringer, kombiafbrydere og fejlstrømsafbrydere.

3VA1 serien kan udstyres med en lang række tilbehør som f.eks. hjælpekontakter, tripspoler, fejlstrømsmoduler, drejegreb m.m. ligesom der også findes en lang række forskellige typer terminaler.

Læs mere om 3VA serien her:


3VA2 serien er udvidet til 1600A

Som den sidste størrelse afslutter 3VA27 nu 3VA2-serien, således er serien komplet med maksimalafbrydere fra 10A til 1600A. 3VA2 serien er kendetegnet ved altid at være udstyret med elektroniske overstrømsrelæer, det giver muligheder fra simpel installationsbeskyttelse til avanceret beskyttelse med integreret målefunktioner og kommunikation til højre liggende CTS/SCADA anlæg.

3VA27 findes i størrelser fra 800A til 1600A, alle med samme fysiske størrelse og derfor også med fælles tilbehør. 3VA27 ser lidt anderledes ud end de andre 3VA2 maksimalafbrydere, men glider direkte ind i resten af serien, med samme indstillingsmåde på overstrømsrelæer og med samme kommunikationsstandarder kan de også let integreres med de andre 3VA2 afbrydere og resten af automationsverden.

3VA27 kommer i to grundlæggende versioner, enten med vippegreb som kendes fra resten af 3VA serien, eller med fjedermekanisme som kendes fra 3WL luftafbryder serien. Ønskes fjernkobling af afbryderen, skal versionen med fjedermekanisme anvendes. Til versionen med vippegreb findes forskellige typer drejegreb til manuel betjening.

3VA27 giver med ETU6 overstrømsrelæet mulighed for mere avancerede beskyttelsesfunktioner som fx ”Reverse Active Power” som kan bruges fx ved generatorbeskyttelse, eller i maskenet, hvor man ønsker at sikre sig mod retureffekt. En anden funktion er ”Arc Fault Mitigation Mode”, hvilket er en sikkerhedsfunktion, hvor det er muligt at ændre beskyttelsesindstillingerne på afbryderen via fx en dørkontakt eller en bevægelsesmelder. Idéen er at reducere termiske og stress påvirkninger ved en kortslutning i tavlen, når der opholder sig personer i tavlerummet. Det er en funktion som har været anvendt i USA i flere år, og som vi oplever en øget interesse omkring.


Udfasning af 3VL serien

Da 3VA serien er udvidet til at dække størrelserne fra 16A til 1600A, kan langt de fleste 3VL afbrydere erstattes af den nye 3VA.

Derfor er 3VL serien overgået til udfasningen, hvilket på sigt vil betyde længere leveringstid og prisstigninger på serien.

Tag gerne kontakt til din Siemens kontaktperson for support til konvertingen

Nye afgangsbokse med 3VA MCCB til Sivacon LI kanalskinner

Sivacon kanalskinne sortiment giver den absolut mest fleksible form for elinstallationen. Systemet strækker sig fra 40 – 6.300A og gør dine installationer modulære. Ændringer i installationen kan foretages simpelt, hurtigt og enkelt.

Siemens nyeste serie af kompakte kanalskinner (Serie LI, 800 – 6.300A) leveres nu med Sentron 3VA kompakte maksimalafbrydere (MCCB) i alle afgangsbokse. Du kan stadigvæk vælge smeltesikringer som beskyttelse i afgangsboksen, men til sikringsløse anlæg kan du med fordel anvende de nye funktioner, som 3VA serien giver.

Ved optimering til 3VA i afgangsboksene opnår du fordele som f.eks. bedre kortslutningsbrydeevne, bedre selektivitet samt muligheden for at tilslutte en underskov af hjælpekontakter, udkoblingsspoler og motordrev.
Afgangsboksene leveres som standard med elektronisk beskyttelsesrelæ, som sikrer installationen mod overbelastning og kortslutning. Det er også muligt at tilvælge yderligere funktioner som kommunikation og energimåling direkte integreret i 3VA afbryderen. Afgangsboksene kan ligeledes leveres tomme og kan herefter bestykkes efter eget valg med Sentron 3VA maksimalafbrydere.


Husk i øvrigt, at der er kommet yderligere krav til dokumentation af dimensioneringen på elinstallationer. Det gælder også for kanalskinne installationerne, hvor det især er vigtigt at dokumentere, at afgangsboksenes beskyttelsesudstyr kan modstå en eventuel kortslutning på det givne tilslutningspunkt på kanalskinnen. Du kan derfor med stor fordel downloade vores gratis dimensioneringssoftware Simaris Design.
som udarbejder komplet dokumentation og fastsætter beskyttelsesudstyret i afgangsboksene.


Presales  

 ind-presales.dk@siemens.com