Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nem Motion med S7-1500 T

10. oktober 2018

Kinematisk programmering

Med nyeste firmware i S7-1500-Technology CPU’erne er der åbnet op for nye og avancerede Motion Control funktioner, som parametreres i det almindeligt kendte PLC-miljø i TIA-portalen og via funktionsblokke understøtter PLCopen-standarden.

Integreret kinematik giver dig en hurtig start

Fra og med firmware 2.5 er der integreret en række 2D – 4D kinematikker, som du frit kan vælge og konfigurere via TIA-Portalen V15, uden behov for yderligere softwarepakker eller runtime licencer. P.t. er der 26 forskellige kinematikker til din rådighed samt mulighed for din egen transformation.

Hjælpeværktøjer, du ikke vil undvære

I TIA-portalen V15 er der, for at understøtte kinematikken, udvidet funktionalitet med bl.a. en 3D-Tracer, som gør, at du kan følge banebevægelsen i realtid. Der er også tilføjet et intuitivt kontrolpanel, hvor du kan teste kinematik og mekanik, inden dit applikationsprogram færdiggøres.

Maksimal synergi mellem Simatic og Sinamics

Simatic S7-1500T er i kombination med PROFINET og Sinamics drevsystemet (Sinamics S120, S210 eller V90), integreret med masser af diagnosefunktioner, som du får adgang til via intuitiv konfigurering.

Skalerbar Motion Control

Med S7-1500-T CPU’er har du nu Motion Control i alle PLC-størrelser. S7-1500-T fås i otte varianter, og du har derfor stor mulighed for tilpasning til den enkelte applikation. Motion Control håndteres fra 1-128 akser, alt afhængigt af kompleksitet samt cyklustider. For at beregne CPU-load relateret til Motion Control, kan du anvende TIA Selection Tool www.siemens.com/tst

Enkelt at arbejde med Motion Control

Konfigurering af Simatic og Simanics er nu totalt integreret i TIA-portalen. Teknologi Objekter forbinder enkelt og smart drevsystem og PLC. Det simplificerer opsætningen af Motion Control-systemet, giver flere diagnosefordele og gør, at den almindelige PLC-programmør ubesværet kan arbejde med Motion fra samme vante softwaremiljø.

Online/Offline sammenligning, optimal mulighed for generering af cam disks jf. VDI guidelines og Motion simulering med PLC simulatoren er nogle af fordelene. Geometrien for det mekaniske system opsættes via det intuitive grafiske miljø i TIA-portalen.