Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Automatisk udførsel af Engineering med TIA-portal Openness.

10. april 2018

TIA-portalen har nu med V14 SP1 nået et niveau, hvor automatisk generering af hardwarekonfiguration samt generering af kode er muligt.

Openness

Som en del af det digitale workflow er det nu muligt at automatisere arbejdsprocesser, der tidligere virkede som dobbeltarbejde.

Dette gøres via "TIA-portal Openness" og API (Application Interface), som er en feature til TIA-portalen og medfølger softwaren, og installationsmediet Openness giver fjernadgang fra anden software til funktioner i TIA-portalen fx til:

  • Håndtere og åbne et projekt

  • Biblioteksadministration

  • Projektoversættelse

  • Eksport/import af controllere

  • Eksport/import af Variabel tabeller

  • Online forbindelser til controllere

  • Og meget mere...


AutomationML

Via CAD systemer kan der importeres/eksporteres detaljeret data til automationssystemer direkte i AutomationML formatet.

AutomationML (Automation Markup Language) er et neutralt universelt dataformat i henhold til IEC 62424 / IEC 62714 baseret på XML og bruges til lagring eller udveksling af projektoplysninger. Målet er at forbinde diverse ingeniørværktøjer, som fx elektrisk design, HMI-design, PLC-design og robotstyring.

AutomationML beskriver anlægskomponenter som objekter, der indkapsler forskellige aspekter. Typiske objekter omfatter information om topologi, geometri og logik, hvor logik omfatter adfærd og kontrol.

Hardware generering

Ved at autogenerere hardware konfigurationen spares tid, fordi data ikke længere skal indtastes manuelt i TIA-portalen. Data der oprindeligt blev oprettet i CAD-systemet importeres nu direkte til TIA-portalen som en hardware konfiguration, dette minimerer misforståelser, og man opnår optimal kvalitet.

Denne funktion er nu også at finde i TIA Selection Tool, fra version 2017.1.0.40542. Dette betyder, at udover at genere indkøbslister og finde priser og bestille via Mall'en, så understøtter TIA Selection Tool også eksport til *.aml, som kan importeres direkte til TIA-portalen med hardware, netværk og topologi.

Autogenerering af software

Interfacet for autognerering af software er "TIA-portal Openness" og API'et og skabes via 2 dll-filer, henholdsvis Siemens.engineering.dll og Siemens.Engineering.Hmi.dll. Værktøjet til autogenerering skal man selv programmere i højniveausprog som fx C# i Microsoft Visual Studio, andre sprog og editorer kan også anvendes (Introduktion og applikations eksempel findes på vores support sider).

 Som en forudsætning for automatisk software generering kræver det, at man har standardiseret sine objekter, til dette, er biblioteket i TIA-portalen en forudsætning, her kan man håndtere sine datatyper, skærmbilleder, blokke og faceplates, endvidere er der integreret versionering. Data til ens egne applikationer kan hentes i Siemens Industry Mall eller gennem CAx Download Manager.

Tip: Før du går i gang

Inden du starter med at bruge disse smarte funktioner, skal du oprettes som burger af Openness.Produktspecialist Ole Dyval 

 ole.dyval@siemens.com