Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Simatic Energy Suite

29. juni 2018

Intelligent energistyring som en del af det digitale workflow i TIA-portalen.

Opret energimåling i henhold til ISO 50001 med TIA -portalen. Som en integreret del af TIA-portalen forbindes optionspakken, Simatic Energy Suite, nemt og effektivt med resten af din automationsløsning. Det giver dig en digital og intelligent energistyring.

Højt energiforbrug er mange gange forbundet med driften af automatiske produktionsanlæg, og i vores jagt på bedre konkurrenceevne, gennemsigtighed og bæredygtig produktion, er det oplagt at have fokus på energisynderne. Dette lettes med integreret energiteknologi som muliggør identificering af, hvor den største andel af energi forbruges. Her kommer Simatic Energy Suite ind i billedet, for som en integreret del af TIA-portalen forbinder Simatic Energy Suite energistyringen nemt og effektivt med resten af din automationsløsning.


Simatic Energy Suite

Som en del af det digitale workflow er det nu muligt at automatisere arbejdsprocesser, der tidligere krævede mange timers arbejde. Med optionspakken Simatic Energy Suite installeret (kræver licens) i TIA-portalen (fra V14) genereres automatisk en kode til energimåling direkte fra konfigurerede energiobjekter. Inden du opretter energiobjekter, vælger du, hvorledes du ønsker data arkiveret.

  • PLC (Simatic memory card) i CSV filformat

  • WinCC Professionel (data log) dette gælder også WinCC V7.x


Energiobjekter

I Simatic Energy Suite oprettes energimålepunkter som energiobjekter, der er en bred vifte af komponenter, som kan anvendes som hardware for energiobjekter:

  • Simatic ET200SP AI energy-meter

  • Sinamics drev

  • Sirius switching devices

  • Maksimal afbrydere 3VA

  • Simocode

  • Måleinstrumenter 7KM PAC3200/4200

Men det kunne også være pulsen fra et vandur, du tilknytter et digital input og definerer som et energiobjekt.

I TIA-portalen opretter du en ”energy object table”, hvori du konfigurerer energiobjekter fra tag-tabellen, hardwarekonfigurationen eller fra data i en datablok. I hvert enkelt energiobjekt defineres ”Energy data type” og ”Archiving period”.

Hvert energiobjekt kræver en runtime-licens, de kommer i pakker a 5 eller 10 stk., og aktiveres i ”CPU properties”.

Autogenerering

Når energiobjekterne er defineret, skal der genereres programkode, du får valget mellem ”Basic energy data”, som er cyklisk opdateret og beregnet til afregning og visualisering eller ”Basic and advanced energy data”, advanced energy data er acyklisk opdateret og baseret på hardware, som understøtter disse data, det kunne være fasespecifik spænding, strøm, effekt og effektfaktor.

Selve genereringen foregår ved, at du højreklikker på mappen ”Energy objects” og vælger, hvilken type data du ønsker genereret.

Energy Suite - program

Under genereringen oprettes en mappe ”Energy Suite – program”, som blot skal downloades med projektet, derefter vil du kunne tilgå data ud fra det valg, du har foretaget. De enkelte energiobjekter vil endvidere være tilknyttet en datablok, hvor du kan tilgå data til HMI eller via OPC UA til dine klienter.


Produktspecialist Ole Dyval 

 ole.dyval@siemens.com