Tools

Siemens DanmarkSiemens Danmark

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vil du uploade uden brug af TIA-portalen?

29. juni 2018

Simatic Automation Tool er en hjælpesoftware, der benyttes både af serviceteknikere og programmører af Simatic-systemer. Med seneste version, er der flere nye funktioner, som kan være med til at lette din hverdag.

Vil du have glæde af Automation Tool?

Er du servicetekniker og ikke skal lave om i brugerprogrammet, men kun har behov for enten at overføre brugerprogram til din automationsplatform, eller for at se hændelser, der er registreret i Diagnose-bufferen?

Den giver dig et ekstremt hurtigt overblik over, hvilke devices, der sidder på PROFINET- netværket, gælder for S7-1200, S7-1500, Sitop, HMI paneler, RFID samt MOBY Ident. På nuværende tidspunkt understøttes dog ikke Safety CPU’er, hvilket gælder for hardware, opdateringer og brugerprogram, mens firmware-versionerne kan udlæses og ændres, hvis der er behov.


Hvis din PC er koblet op på internettet, kan du gå direkte ind på Customer Supports website og finde alle oplysninger om lige præcis den eksakte enhed.

Er du programmør, kan du benytte Automation Tool til at ”up- eller downgrade” enheders firmware. Dette gælder alle PROFINET devices og den nye version 3 også for HMI, RFID samt Sitop Power Supply.

Hvornår skal du bruge en licens?

Der er to ting, der kræver benyttelse af licens (dog er installation af yderligere software ikke nødvendig). Hvis du vil ændre eller downloade til mere end én enhed, eller du ønsker at anvende API (Application Programming Interfaces), kræves licens.

Nye muligheder i version3.0

  • Den understøtter nu også HMI, RFID, Sitop, Moby Ident, selvfølgelig S7-1200/ 1500 samt ET 200 med PROFINET

  • Den understøtter også T-CPU’er (dog endnu ikke F-CPU’er

  • Du får mulighed for selv at sætte dine kommunikations-retry’s op

  • Du kan uploade, downloade og slette recepter, der er gemt på controllerens MMC-kort

  • Du kan lave back-up og gendanne brugerprogrammet på en CPU og HMI panel - uden brug af TIA-portalen

  • Opdatering af Fw. for S7-1200 samt S7-1500Produktspecialist Michael Nielsen 

 michael.nielsen@siemens.com