Verdensmestre i vind

Det danske vindeventyr er enestående. Vi har bygget en industri op, der har gjort os til verdens førende vindmøllenation med mere end 10.000 arbejdspladser i Danmark og eksport på op mod 80 mia. kr. årligt. Samtidig har Danmark en af verdens mest grønne klimapolitiker, der bl.a. har målsætningen om 100 % vindmøllestrøm i el-nettet i 2050.

Det er allerede lykkedes at gøre strøm fra landmøller til den billigste energiform – billigere end kul, olie og gas. Nu arbejder vi på at gøre det samme med havmøllerne inden for en kort årrække.
Med en lille smule teknisk udvikling kan vi leve fuldt ud bæredygtigt energimæssigt.

Video: Verdensmestre i vind

Video: Verdensmestre i vind
Det danske vindeventyr er enestående. Vi har bygget en industri op, der har gjort os til verdens førende vindmøllenation med titusindvis af arbejdspladser og eksport på op mod 80 mia. kr. årligt. Samtidig har Danmark en af verdens mest grønne klimapolitiker, der blandt andet dikterer 100 % vindmøllestrøm i elnettet i 2050.

Vindenergi sætter nye rekorder

År efter år sætter den danske vindenergi nye verdensrekorder. Opgørelser fra 2015 viser, at hvad der svarer til 42,1 % af danskernes elforbrug nu er dækket af vindkraft, og en sommernat i 2015 producerede vindmøllerne 140 % af Danmarks samlede elforbrug, hvoraf de overskydende 40 % blev eksporteret til Sverige, Norge og Tyskland.

Vindenergi sætter nye rekorder

Det er enestående verdensrekorder, som viser at et samfund drevet af bæredygtig energi, er tættere på end de fleste tror. Og at Danmark ligger helt fremme, når det kommer til vedvarende energiløsninger.

#BæredygtigtDK