Digitalt øl-armbånd gør Smukfest smukkere

Har du prøvet at stå i en øl-kø, mens kunden foran dig fumler med sine kontanter for at betale? Det slipper de frivillige på Skanderborg Festival for, når de udrustes med et digitalt øl-armbånd.

Automatiske fadølshaner giver mindre kø og mere festival

12.000 frivillige på Skanderborg Festival har i 2015 nydt godt af et kontantløst ølsystem. Med et festivalarmbånd om håndleddet kan de købe øl og sodavand i ubemandede barer uden at bruge kontanter eller Dankort. I stedet skal håndleddet blot føres over en kortlæser, hvorefter digitale kommunikationsteknologier tager over.

De ubemandede fadølshaner sørger automatisk for både betaling og skænkning. Digitaliseringen reducerer ventetiden i kø og giver medarbejderne mere tid til at nyde festivalen.

Systemet er designet til den særlige form for medarbejderfryns der er på festivalen. Med et enkelt klik kan formændene give bonusøl eller åbne for fri bar til flittige frivillige.

Video: The Beer Engineer

Video: The beer engineer
Morten fortæller passioneret om, hvordan han som frivillig udviklede Smukfests digitale fadølsanlæg. Nu skænker gæsterne selv fadøllene og betaling foregår med chip-armbånd, så de slipper de for kontanter og kø.

Enkel administration og brugergrænseflade

Administrationen af de mange tusinde brugerkonti er enkel, fordi ølsystemet kommunikerer direkte med festivalens medhjælperdatabase og betalingssystem.

For hjælperne betyder det, at de selv kan sætte penge ind på deres ølkonti via et simpelt web-interface – fx på mobiltelefonen. Festivalen slipper for administration af kontanthåndtering.

I 2015 sørgede det digitale system for 28.000 transaktioner af fadøl, drinks og sodavand.

Nye funktioner I TIA-portalen V13 gør det nemmere

Kernen i de automatiske barer er små 1200-PLC’er. Men ølsystemet drager også fordel af de nye funktioner i TIA-portalen V13. Det er blot begyndelsen på, hvordan forskellige digitale automationsenheder selv ”snakker sammen” – og begyndelsen på Industrial Internet of Things.

#BæredygtigtDK