Siemens melder sig ind i CONCITO

Thursday, April 04, 2019

Siemens har meldt sig ind i CONCITO. Målet er at støtte yderligere op omkring den grønne omstilling i Danmark. I tænketanken vil man først og fremmest bidrage med indsigt i konkrete teknologiske CO2-reducerende løsninger.

Torsdag den 4. april 2019 trådte Siemens Gruppen i Danmark ind som medlem af Danmarks grønne tænketank, CONCITO.

- Vi har et meget bredt og konkret engagement i den grønne omstilling i Danmark. Men der er brug for, at vi samler alle gode kræfter i bestræbelserne på at få Danmark til at gå forrest på den bæredygtige dagsorden. Jeg synes CONCITO gør et stærkt stykke arbejde for at tilvejebringe faktabaseret viden i klimadebatten og jeg glæder mig til, at Siemens nu bliver en del af det arbejde. Vi håber gennem CONCITO både at blive inspireret og inspirere andre til at tage de kloge, bæredygtige valg, siger Claus Møller, CEO i Siemens A/S.

Også i CONCITO er man glade for det nye medlem.

- Vi glæder os over, at Siemens nu bliver en del af CONCITO familien. Det er velkendt, at Siemens gør et stort stykke arbejde globalt for at tilvejebringe teknologi, der kan afhjælpe klimabelastningen, og i Danmark er virksomheden ikke mindst kendt for sin omfangsrige produktion af vindmøller. Men de bidrager også til energireduktion i vores bygninger og elektrificering af vores infrastruktur. Det er alt sammen vigtige opgaver. Vi ser frem det kommende samarbejde og til det bidrag Siemens kan give til CONCITO, ikke mindst i form af teknologisk indsigt om bæredygtige løsninger, siger Christian Ibsen, direktør i CONCITO.


Fakta om Siemens Gruppen

Siemens AG er en mere end 170 år gammel global teknologivirksomhed, der beskæftiger omkring 379.000 medarbejdere i over 200 lande. Koncernen har fokus på energiproduktion og distribution, intelligent infrastruktur og bygningsteknologi samt automatisering og digitalisering til industrien. Endvidere er Siemens gennem helt eller delvist ejede selskaber en ledende leverandør af transportløsninger til jernbane og vejtrafik, medicinsk teknologi og sundhedsløsninger samt løsninger til onshore og offshore vind produktion. Over 46 % af den globale omsætning kommer fra bæredygtige og miljøvenlige produkter.

 

I Danmark beskæftiger Siemens Gruppen ca. 6.200 medarbejdere, hvoraf 1.500 af dem er ingeniører. Siemens i Danmark har en samlet omsætning på over 25 milliarder kroner og eksporterer for mere end 21 milliarder kroner om året, fortrinsvis vindmøller. Siemens Gruppen i Danmark består af Siemens A/S, Siemens Healthineers (Siemens Healthcare A/S), Siemens Gamesa Renewable Energy A/S, Siemens Industry Software A/S og Siemens Mobility A/S.


Rasmus Windfeld 

 rasmus.windfeld.ext@siemens.com