Siemens vinder Hovedstadens Letbane

Thursday, January 11, 2018

Københavns infrastruktur bliver både bedre og grønnere når Hovedstadens nye letbane langs Ring 3 står klar. Det er kommet et skridt nærmere i dag, hvor leverandørerne til den kommende løsning blev offentliggjort. Siemens skal levere de elektriske togsæt.

Hovedstadens Letbane meldte i dag ud, hvem der skal være med til at realisere den 28 km letbane, der går i en bue omkring hovedstaden parallelt med Ring 3, har 29 stationer og strækker sig fra Ishøj i syd til Lyngby i Nord.

Den elektriske letbane forventes hvert år at transportere 13-14 millioner passagerer – svarende til en halv gang mere end Kystbanen.

Togsættene og jernbaneinfrastrukturen leveres af Siemens i et konsortium med Aarsleff Rail A/S.

Siemens vinder Københavns Letbane
- De første passagerer forventes at kunne rejse med Hovedstadens letbane i 2024. Foto: Hovedstadens Letbane


Den nye letbane er elektrisk og det styrker markant den grønne transport i København.

- Det bliver en markant forbedring af Københavns infrastruktur. Alle, der har kørt bil på Ring 3 ved, at der er brug for aflastning fra en stabil kollektiv løsning, der kan flytte mange mennesker. Det kan den nye letbane og det vil i den grad komme københavnerne til gode, siger Steen Nørby Nielsen, der er direktør for Siemens Mobility-division.

- I forhold til både forurening, luftkvalitet og den grønne omstilling, er der stort momentum i et flytte trafikken fra diesel- og benzinbilerne over på et stærkt kollektivt alternativ, der er drevet af grøn strøm fra Danmarks mange vindmøller. Det er uden tvivl den rigtige vej at gå for København.Rasmus Windfeld 

 rasmus.windfeld.ext@siemens.com