Siemens historie

Opfindelsen af visertelegrafen var grundlaget for Siemens tidlige succes. Og siden grundlæggelsen i 1847 har Siemens haft stor indflydelse på den teknologiske udvikling og dermed samfundsudviklingen. Siemens blev grundlagt af Werner Siemens og Johann Georg Halske, henholdsvis elektroingeniør og urmager.

En sværvægter i industrien

En revolution i industrien og den industrialiserede verden blev født med udviklingen af verdens dengang længste telegraflinje mellem Frankfurt am Main og Berlin - det første eksempel på, at elektriske apparater fik praktisk betydning. Siden blev nye teknologier inden for elektroteknik hurtigt omsat til Siemens produkter. Blandt andet i lyskilder, elevatorer, sporvogne, tog, generatorer og telefoner.

Datterselskaber i udlandet

Werner Von Siemens
Werner Von Siemens

Siemens oprettede på et tidligt tidspunkt i firmaets historie datterselskaber i udlandet, de første i Skt. Petersborg og London. Der gik ikke mange år efter grundlæggelsen før Siemens produkter var udbredte i mange europæiske lande.

Von Siemens familien

Da Werner von Siemens døde i 1892, efterlod han sig et firma med ca. 4.500 medarbejdere. Siemens fortsatte med at vokse i første halvdel af 1900-tallet, og familien Siemens fortsatte med at spille en vigtig rolle i virksomheden. Indtil 1968 hed den siddende direktør "von Siemens".