Effektiv tyverisikring er mere end en tyverialarm

De fleste virksomheder, der har haft indbrud, ved, hvor ærgerligt og irriterende det er at få stjålet eller ødelagt sine værdier. Erstatningen fra forsikringsselskabet hjælper kun en lille smule, når værdierne skal genanskaffes. Dokumenter og informationer, der var gemt i den stjålne computer, kan ikke genskaffes på en ny.

Forebyggelse

Effektiv tyverisikring er mere end en tyverialarm

Effektiv tyverisikring handler først og fremmest om at forebygge – sikre sig at en eventuel tyv vælger at opgive sit forehavende, inden der sker nogen skade.Et tyverisikringssystem virker kun, når det er slået til. Derfor er det afgørende, at virksomhedens medarbejdere let kan til- og frakoble systemet, og at det ikke giver irriterende falske alarmer, så det bliver undskyldningen for ikke at tilkoble systemet om aftenen.

Sådan virker en effektiv tyverisikring

Et højteknologisk tyverisikringssystem fra Siemens kan automatisk tilkobles om aftenen, når alle medarbejdere har forladt virksomheden, og det vil kun give alarm, hvis nogen efterfølgende prøver at tvinge sig adgang til bygningen. I samme sekund alarmen lyder, modtages den på kontrolcentralen, og den ansvarlige på virksomheden får besked samtidig med, at en vægter sendes til åstedet. Den tid, tyven har til rådighed til at samle sine tyvekoster, bliver dermed meget begrænset, og man sikrer samtidig, at de skader, der eventuelt er forvoldt i virksomheden, ikke forværres og ikke kan udnyttes af andre.