Power monitoring - simpel, transparent og kosteffektiv energimåling

Få overblikket tilbage… og spar på unødige driftsomkostninger

Der er et stigende behov for energiovervågning i forbindelse med drift og vedligehold i både industrien samt i kommercielle bygninger.
Det har aldrig været nemmere at registrere og analysere data fra elinstallationerne. Det skyldes faktorer som billigere og mere intelligente beskyttelseskomponenter og kompakte måleenheder. Trenden går i retning af at komponenterne i større grad kan overføre data via standardiserede kommunikationssystemer og ikke mindst til ”skyen” i åbne IoT-operativsystemer, fx Siemens MindSphere. Med andre ord har du nu mere end nogensinde før muligheden for systematisk energiovervågning og registrering af det faktiske energiforbrug, hvilket er en forudsætning for øget energieffektivitet.
Energiovervågning er den hurtigste vej til reduktion af unødige driftsomkostninger, samt optimering af diverse driftsprocesser. Det giver et bedre overblik og en mere driftssikker installation for brugerne.

Du kan nedenfor læse mere om komponenter som maksimalafbrydere og PAC måleinstrumenter til energimåling.

3VA med integreret måling

3VA2 med ETU8-serien giver mulighed for integreret målinger og kommunikation

Maksimalafbrydere har traditionelt været anvendt til beskyttelse af installationer mod overstrømme. Dette er stadig deres primære funktion, men de kan anvendes til mere end det, ved at udstyre dem med overstrømsrelæer, som også kan foretage elektriske målinger.

Ved at integrere målefunktionen i maksimalafbryderen er det muligt at spare plads i tavlen, da der ikke skal monteres separate strømtransformere til måleudstyr. 3VA2 serien af maksimalafbrydere findes i størrelserne 100A til 1600A og på alle størrelser er det muligt at få integreret målefunktioner såsom strøm, spænding, energi, effekt, frekvens, cos phi m.m. Målingerne kan udlæses direkte på afbryderens display eller på et eksternt monteret tavledisplay.

Ofte er det dog ikke nok med lokal udlæsning, da målingerne ønskes at blive sendt videre til et overliggende overvågningsanlæg. Dette er også ganske nemt, da 3VA2 serien understøtter kommunikation på de mest almindelige kommunikationssystemer såsom Modbus TCP/IP, PROFIBUS og PROFINET.

3VA2 maksimalafbrydere med måling og kommunikation kan også nemt indbygges i afgangsbokse til Siemens kanalskinnesystem som f.eks. SIVACON BD2 og LD.

Måleinstrument serien SENTRON 7KM PAC

Siemens har en hel serie af måleinstrumenter til tavlemontering under navnet SENTRON PAC. Videoen her viser de forskellige typer:


PAC1200 - Multikanalsmåling

PAC1200 systemet er et målesystem til montering i forbindelse med standard DIN-skinne komponenter som automatsikringer, kombiafbrydere m.m.. Systemet består af en kontroller som tilsluttes forsyningsspændingen, monteringsskinner til strømsensorer samt naturligvis selve strømsensoren. Systemet kan måle op til 63A per afgang og til hver kontroller kan tilsluttes op til 96 målepunkter/sensorer.

Sensorerne bliver monteret på en skinne, som kommunikerer tilbage til kontrolleren. Monteringsskinnerne findes til forskellige antal sensorer, og på den måde giver det et modulært design, som nemt kan udvides efter behov.

Kontrolleren har som standard indbygget Modbus TCP/IP kommunikation så målinger kan sendes videre til et overordnet system. Desuden har kontrolleren indbygget web-server, som gør det muligt at anvende systemet som et stand-alone system, eller til at få nem adgang til øjebliksværdier.


PAC1600 - Mere end bare energimåling

Den nye serie af MID godkendte afregningsmålere giver dig mulighed for at optimere din installation og derved opnå betydelige besparelser.
De nye 7KT PAC1600 er velegnet til infrastrukturelle applikationer på grund af konstruktion, størrelse, design samt funktionalitet og pris. MID godkendelsen gør det muligt at anvende dem til afregnings- og faktureringsformål. Ved hjælp af de integrerede kommunikationsmuligheder kan du overføre data via Modbus RTU, M-bus eller via en pulsudgang.

Energistyring i overensstemmelse med ISO 50001 og ISO 50003

Har du styr på ISO-standarderne omhandlende obligatorisk verifikation for energieffektivitet?

Den nye ISO 50003 standard kræver at virksomheder, der søger certificering eller re-certificering i henhold til ISO 50001 skal fremlægge bevis for løbende forbedring af deres energieffektivitet. Er du og din virksomhed klar til dette?

Læs vores whitepaper, som i detaljer beskriver, hvorledes registrering, evaluering og dokumentation af energidata kan give virksomhederne langsigtede besparelser og mulighed for certificering i henhold til ISO 50003.

Power monitoring systemet fra SENTRON-porteføljen giver dig mulighed for at gennemføre en energistyring i henhold til ISO 50001 og ISO 50003 og permanent reducere energiomkostningerne i din virksomhed.

Fordele:

  • Systematisk tilgang

  • Definere energipolitiske mål

  • Gennemsigtighed i energiforbrug

  • Identifikation af besparelsespotentiale

  • Implementering af optimeret mål

  • Periodisk styring

  • Bevis for forbedring af din energieffektivitet

ISO 50001 & ISO 50003 - Kontinuerlig optimering, måling og kontrol for at opnå fastsatte energimål.

Læs også vores whitepaper omkring "Power quality during the transition to a new energymix", der omhandler de udfordringer, der i dag findes i vores fleksible forsyningsmuligheder.


Power distribution i TIA-portalen

Måleinstrumenter, net analysatorer og beskyttelsesudstyr, som 3VA2 maksimalafbrydere, er nu en del af TIA-portalen - og dermed direkte integreret i den industrielle automationsverden.

Arbejder du i industrien, kender du måske også til Siemens SIMATIC PLC og programmeringsværktøjer. Mange af vores lavspændingskomponenter kan i dag konfigureres direkte i TIA-portalen. Dette forenkler opsætningen og programmeringen af de enkelte enheder. Du har nu mulighed for programmering, opsætning, dataopsamling og fyldestgørende dokumentation i én samlet proces.


Elektrificering goes MindSphere

Specielt automatiseret produktion er kendetegnet af komplekse tekniske krav. Dette er især tilfældet for effektdistributionen i et digitaliseret procesanlæg og dets tilhørende systemer og komponenter.

Takket være muligheden for nem integration af 3VA2 maksimalafbrydere og 7KM PAC multiinstrumenter i TIA-portalen (Totally Integrated Automation), bliver effektdistributionen en naturlig del af automationsløsningen.

Standardisering sikrer at alle komponenter arbejder effektivt sammen via det industrielle kommunikationsnetværk.

Med TIA-portalen er det muligt at konfigurere og idriftsætte alle disse komponenter, og dermed bliver komponenterne håndteret i ét værktøj. TIA-portalen giver også mulighed for opsamling af elektriske målinger og bruge dem til energieffektiviserende formål og sende dem videre til cloud-baseret IoT systemer som f.eks. MindSphere.


13-08-2018 | Author: Name