Bæredygtig osteproduktion

Har du tænkt over hvor meget energi det kræver at producere mejeriprodukter på større skala? Det har Arla.

Frekvensomformere optimerer køleydelsen i osteproduktionen

Arla Foods ostemejeri i Rødkærsbro får leveret 16 millioner liter mælk i døgnet til produktion af mozzarellaost. Det resulterer i 1.540 tons færdig mozzarella på ugebasis. Undervejs i produktionen skal ostene køles ned, hvilket hidtil er sket med kompressorer og blæsere, der døgnet rundt har kørt på maksimal hastighed.

Nu har mejeriet fået installeret 12 frekvensomformere fra Siemens, der individuelt kan styre kompressorerne og hastigheden på blæserne.

Samtidig har mejeriet udskiftet det gamle isvandskøleanlæg med et nyt, kombineret med to varmepumper. Styringen af varmepumperne muliggør en udnyttelse af den store mængde overskydende varme fra køleprocessen. Varmen genanvendes nu i pasteuriseringsprocessen af mælken.

 

 

Enkelt tiltag til gavn for både miljø og bundlinje

Efter et år i drift har de 12 frekvensomformere og tilhørende intelligente styring givet en energibesparelse på 15 % til kompressorerne og 50 % af strømforbruget til blæserne. Mejeriets forbrug af naturgas er derved blevet reduceret med 39 % til gavn for miljøet.

Den store besparelse på energiregningen har desuden skåret ca. en halv mio. kr. af energiregningen. Hele investeringen er således tjent hjem på blot seks måneder.

Rødkærsbro Mejeri viser altså, hvor effektive energibesparelser kan gennemføres med forholdsvis enkle tiltag til gavn for miljøet såvel som virksomheden.

 

Reduktion af støjen

Også produktionsmedarbejderne kan nyde godt af investeringen. Den intelligente styring gør det nemlig også muligt at styre støjen fra køletårnet. Det betyder, at støjen er blevet lavere i 80 % af døgnet, eftersom blæserne ikke længere behøver at være i konstant drift.

#BæredygtigtDK